Jesmo vam nedostajali? Vi nama jeste!

Kako bismo vas zaštitili, u ClueGo Escape Roomu smo poduzeli mjere da bi se mogli opet sigurno igrati kod nas: 

 • obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima, prema odluci stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

 • molimo Vas da na termin dođete točno na vrijeme (max. 5 min ranije)
 • na ulazu u ClueGo Escape room dočekati će vas dezificijens za ruke i naše osoblje će vas zamoliti da obavezno dezinficirate ruke
 • dok se nalazite zajedničkim prostorijama (čekaonica, hodnik, wc) osim vaše skupine u prostoru neće biti drugih ljudi
 • zbog Vaše sigurnosti, svi dijelovi igre (prostorije, rekviziti i predmeti) se svakodnevno redovito dezinficiraju
 • vaša igra se odvija u prozračenim prostorijama, u kojima ste samo sa ljudima sa kojima ste došli (prijatelji, parovi, obitelji, kolege)
 • osim dezinfekcijskih sredstava, na raspolaganju imate i jednokratne rukavice
 • kako bismo mogli održati visoke standarde kvalitete, vas molimo da dođete na vrijeme (ne ranije od 5 min prije početka termina)

Sigurnost igrača i zaposlenika na prvom nam je mjestu. U skladu s visokim higijenskim standardima i sigurnosnim smjernicama koje već postoje u našem poslovanju, dodatno slijedimo i sljedeće preporuke:

Dodatne mjere opreza koji se pridržavamo, po preporuci HZJZ-a:

“Novo normalno” podrazumijeva male promjene i mjere za vašu zaštitu po preporuci HZJZ-a, kojih se u ClueGo Escape Roomu zajedno pridržavamo:

1. Prostorno-tehnički i organizacijski uvjeti

 • Informacije o higijenskim postupcima i preporukama: Za sve igrače neposredno nakon ulaska, a na vidljivom mjestu su postavljene informacije o higijenskim postupcima i mjerama koje se moraju pridržavati. Također je istaknuto da je igra predviđena isključivo za zdrave igrače.
 • Održavanje higijenu prostora: Sve prostorije se redovito čiste i dezinficiraju i to na sljedeći način: nakon svake grupe zaposlenici očiste i dezinficiraju prostor u kojem se igra odvija, posebnu pažnju posvetivši predmetima koje igrači stalno diraju (kvake, ručke, lokoti….) te sanitarni čvor, a ulazni prostor, prijemni prostor, garderobe i urede čistimo nakon svake smjene.
  Osim toga, osigurana jei dostatnu količinu jednokratnih materijala za dezinficiranje i brisanje ruku, jednokratnih rukavica i sredstava za čišćenje.

 • Postavljen dozator s dezinfekcijskim sredstvom: Za sve djelatnike i igrače prije ili neposredno nakon ulaska u prostore escape rooma na vidljivom mjestu su postavljene informacije o higijenskim postupcima i osigurana dostupnost dozatora za dezinfekciju ruku s dezinfekcijskim sredstvom (na bazi alkohola u koncentraciji ne manjoj od 70 % ili drugog sredstva prikladnog za korištenje na koži s deklariranim virucidnim djelovanjem prema uputama proizvođača).

 • Održavati mjere fizičke udaljenosti: Zaposlenici cijelo vrijeme održavaju udaljenost od igrača u okviru mogućnosti. Prilikom objašnjavanja pravila igre gamemaster stoji na udaljenosti 1.5m od igrača. Igračima savjetjemo da pri dolasku i u vremenu prije ulaska u zgradu poštuju mjere fizičke udaljenosti.

 • Prilagođen broj igrača u grupi: U jednoj grupi može biti maksimalno 6 igrača, ovisno o pravilima pojedine escape room igre.

 • Prilagođen vremenski razmak između 2 grupe: Dvije ili više grupa ne započinju igru istovremeno. Između grupa koje igraju istu igru postoji 45 minuta razmaka kako se timovi ne bi susretali, te kako bi zaposlenici imali dovoljno vremena za dezinfekciju prostora.

 • Prozračivanje: Sve prostorije se redovito prozračuju, između svake grupe.

 • Klimatizacijski uređaji, uređaji za grijanje i ventilaciju: Općenita preporuka za unutarnje prostore je prozračivanje   otvaranjem   prozora,   a   manje   korištenjem   ventilacijskih   sustava. Pri korištenju ventilacijskih sustava posebnu pozornost posvećujemo praćenju stanja filtara i održavanju pravilnog stanja brzine zamjene zraka u zatvorenom prostoru. Konstantno provjeravamo pravilno funkcioniranje opreme za ventilaciju i izmjenu zraka, te koristimo klimatizacijske sustave sa povećanim postotkom vanjskog  zraka koji cirkulira u sustav te način rada bez recirkulacije, kako bi se poticale promjene zraka koje smanjuju koncentraciju potencijalno zaraznih čestica.

 • Bilježenje vremena dolaska i odlaska kao i kontakt podataka zaposlenika i igrača: Dužni smo zabilježiti vrijeme ulaska svake osobe u prostorije tvrtke (zaposlenika i igrača) te kontakt podatke i vrijeme odlaska. Navedene informacije poslužiti će epidemiolozima kako bi što brže  indentificirali i obavijestili kontakte oboljele osobe za koju se eventualno utvrdi da je boravila u escape roomu te proveli mjere sprečavanja daljnjeg širenja infekcije. Igrače treba pravovremeno upozoriti da će im usluga biti pružena samo ako su suglasni ostaviti navedene podatke.

 

2. Preporuke za zaposlenike i igrače

 • Opće zaštitne mjere:  Izbjegavati dodirivanje lica. Prilikom kašljanja ili kihanja pokriti usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju kasnije treba baciti u smeće i oprati ruke. Redovito prati ruke sapunom i vodom i/ili koristiti dezinficijens.
 • Dnevno mjerenje tjelesne temperature: Zaposlenici prije  dolaska na  posao trebaju  izmjeriti  tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C u jutarnjim satima, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (odnosi se na sve simptome i znakove bolesti, ne  samo na bolesti dišnih puteva), treba se javiti nadređenom i ne dolaziti na posao dok se telefonski ne javi nadležnom obiteljskom liječniku. Igračima se također savjetuje mjerenje temperature prema istim kriterijima te u slučaju povišene tjelesne temperature ne bi trebali prisustvovati igre.
 • Preporučuje se nošenje maski u zatvorenim prostorima: Osim medicinskih maski mogu se koristiti i platnene maske za lice koje prekrivaju nos i usta.
 • U prostorijama escape room-a ne konzumirati hranu: Igračima prilikom rezervacije preporučiti da sa sobom ponesu vlastitu bočicu s vodom koju je potrebno oprati deterdžentom i toplom vodom po dolasku kući. Ako je bočica jednokratna, nakon konzumacije adekvatno je odložiti u kantu za otpatke.
 • Mjere prilikom igre; dezinfekcija opreme: Nakon korištenja rekvizita i ostale opreme ta oprema se mora po završetku aktivnosti dezinficirati
 • Ograničiti trajanje boravka u zatvorenim prostorima: Po završetku igre preporučuje se ne zadržavati se u zatvorenim prostorijama dulje nego je to potrebno.