što je escape room
 

Što je escape room i sve što treba znati…

Na pitanje što je escape room i nije tako lako odgovoriti. Koliko god se mi trudili objasniti što je escape room, zapravo jedini način da se to doista shvati jest da se isproba. Probati ćemo ipak ponuditi nekakv odgovor. Što je escape room? –  Escape room je društvena igra u kojoj grupa igrača ulazi u tematski uređen prostor i pred njima je niz različitih zadataka, zaključanih mozgalica, zagonetki, ključeva, lokota i šifri koje treba dekodirati kako bi unutar zadanog vremena uspješno obavili zadanu misiju i pobjegli iz sobe.
 
Ako ste se odlučili posjetiti neki od Zagrebačkih escape roomova i odvažili se na svoju prvu live-action avanturu, ili ste već prekaljeni igrači, neke je stvari uvijek dobro znati prije nego se upustite u vašu novu nezaboravnu avanturu.
 
Prije nego se uopće odlučite koju igru igrati, malo pronjuškajte po webu. Escape room igara u Zagrebu sad već ima sasvim dovoljno da možete birati želite li lakšu ili težu igru; igru za početnike, ili profesionalce; igru od 60 min ili dužu od čak 75 min; želite li postati lopov, ili znanstvenik; genijalac ili heroj. Izbora je doista mnogo, pa si definitivno uzmite vremena za odlučiti prije nego rezervirate termin.
 
Nakon što ste odabrali svoju sobu, avantura počinje!
Prije igre bi definitivno trebali biti odmorni, siti, opušteni… Od vas će se tražiti fokus i koncentracija, stoga će vam iskustvo biti bolje ukoliko dođete spremni.
 
Jednom kad ste stigli, poslušajte pravila. Pravila su obično jako bitna, biti će vam od pomoći tijekom igre pa ukoliko ih pozorno poslušate na početku, uštediti ćete si vrijeme tijekom igre znajući kako koji lokot funkcionira.
 
cluego memento nova escape room avantura
 
 
Kada se vrata napokon otvore i vi zakoračite u jedan drugi svijet, strateški se podijelite: odmah temeljito pretražite sobu i skupite sve pronađeno na jedno mjesto. Zatim razmislite možete li nešto od pronađenih stvari odmah iskoristi i gdje. Escape room igre gotovo bez iznimke od igrača zahtijevaju timski rad i komunikaciju; stoga budite timski igrač, sve što pronađete obavezno iskomunicirajte sa kolegama.
 
Ukoliko zapnete na nekom zadatku zatražite pomoć. Bolje je malo progutati ponos, nego ne završiti igru.

Radite timski, razmišljajte logički i sigurno ćete uspjeti!

Sad kad sve znaš – rezerviraj svoju slijedeću escape room avanturu 🙂

 
“We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.”
George Bernard Shaw